Zdravi napitci od banane koji tope kilograme

Banana obiluje kalijem koji pomaže pri uklanjanju viška vode iz organizma, a jedna banana sadrži čak 450 mg ovog elementa.

Osim toga prirodni šećeri fruktoza, saharoza i glukoza odličan su izvor energije za naše tijelo, pa konzumirajući bananu zavaravamo glad.

Unatoč mišljenju da bananu treba izbjegavati ukoliko želite izgubiti kilograme, ona je jedno od najpoželjnijih sastojaka dijetalnih napitaka i to upravo zahvaljujući kaliju koji rješava višak vode u tijelu i vlaknima koji ubrzavaju metabolizam, čineći u suradnji s drugim ubojicama masti poput lana i špinata pravu invaziju na nepoželjne masne naslagice.

Bananu koristimo u dijetalnim napicima kao bazu kojoj dodajemo prirodna pomagala koja tope naslage poput lanenih sjemenki, bobičastog voća i špinata koji između ostalog daju našem tijelu vitamine i minerale.

1. Banana napitak s lanenim sjemenkama

Sastojci:
– 1 naranča

– 1 banana

– 2 žličice sirutke

– 2 žličice lanenih sjemenki

2. Banana s bobičastim voćem

Sastojci:
– 1 banana

– 1 šalica bobičastog voća (borovnica, malina, brusnica)

– 1 žličica meda

– 1 žličica naribanog đumbira

– Pola šalice mlake vode

3. Banana napitak sa špinatom

Sastojci:
– 1 banana

– 200 g opranog svježeg špinata

– Pola šalice lajt jogurta

– Trećina šalice zobenih pahuljica

– 1 žličica meda

Priprema ovih napitaka jednaka je za sve vrste, samo je potrebno sastojke ubaciti u blender i izmiksati.

Ove dijetalne, ali prije svega zdrave napitke možete konzumirati kao međuobrok ili večeru, iako najbolji učinak na tijelo imaju ujutro za doručak jer tada organizam najbolje apsorbira i prepoznaje sastojke koji će u ovom slučaju napraviti pravu invaziju na vaše masne naslage nataložene oko struka.
Izvor:zadovoljna.hr