Zdravo voće koje čisti crijeva i spriječava rak

Čišćenje debelog crijeva je vrlo važno za zdrav probavni sustav i prevenciju raka debelog crijeva. Mnogo ljudi pati od problema s probavom. Nakon čišćenja crijeva, nećete osjećati nadutost, a moći ćete lakše kontrolirati težinu.

Kada toksini izađu iz sustava, osetićeteolakšanje od probavnih tegoba.

Čišćenje crijeva je dobro i za kožu. Kada se nečistoće i toksini izbace iz tijela, poboljšat se i ljepota kože.

Postoje brojne dijete i planovi detoksikacije debelog crijeva koje mogu očistiti toksine iz vašeg organizma. Ishrana za čišćenje crijeva uključuje namirnice poput špinata, brokule, češnjaka, ribe, cikle, kupusa i slično.

Ali, ako ste ljubitelji voća, onda je dobro znati koje suvoćkedobre za tu svrhu.

Avokado

Avokado je bogat omega -3 masnim kiselinama koje čiste crijeva i sprečavaju probavne probleme. Omega -3 ulja služe kao mazivo za zidove crijeva. Sve čestice otpadaka i toksina zalijepe se za njega i izlete van.

Jabuke

Jabuke detoksicira crijeva i čiste štetne tvari, kao i teške metale iz tijela. Jabuke su bogate pektinom, zbog čega su među najboljim voćem za čišćenje crijeva.

Maline

Maline su jedan od najbogatijih izvora vlakana među voćem. Nisu dobre samo za crijeva i jetru, nego i za sjajnu i čistu kožu.

Jagode

Jagode su neizostavne za čišćenje organizma. Bogate su vlaknima i drugimzdravim vitaminima, pa njihovom konzumacijom možete na prirodan način očistiti i detoksicira crijeva.

Grejpfrut

Sočno voće sadrži pektin, topiva vlakna koja se vezuju za kolesterol u tijelu. Tako se čisti krv od štetnih virusa. Grejpfrut je jedan od plodova koji se smatra odličnim za detoksikaciju crijeva i jetre.

Borovnice

Sadrže Prirodni aspirin koji ublažava učinke oštećenja tkiva uslijed kronične upale. Također djeluju kao antibiotik i sprečavaju bakterijske infekcije u urinarnom traktu.

Limun

Limun pomaže prirodno čišćenje tijela. Bogat je vitaminom C i pomaže jetri da se oslobodi štetnih tvari.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.