Žene u sretnim vezama ne brinu o kilogramima

Ljubav otklanja brigu o kilogramima. Žene koje su u sretnim vezama uopće ne brinu o kilogramima, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Tallinn u Estoniji. I ta bezbrižnost se poput zaraze širi i među vitkim i među pretilim ženama.
zene sretna veza
Istraživanje je obuhvatilo 250 žene, starosti između 20 i 45 godina.Dve trećine su bile u braku ili u ozbiljnim vezama.

Sudionice su odgovarale na pitanja koliko su emocionalno, seksualno i intelektualno zadovoljne svojim ljubavnim životom i koliko zajedničkih interesa imaju sa supruzima ili mladićima.

A onda je uslijedilo i pitanje koliko su zadovoljne svojom težinom. Rezultati su bili – sretne u ljubavi-sretne i sa kilogramima, ma koliko bile daleke od idealne kilaže.

Zauzete i sretne pripadnice ljepšeg pola pokazale su i veće samopouzdanje i samopoštovanje.

– Ovakvi rezultati pokazuju da naše zadovoljstvo kilogramima ima veću vezu s time koliko smo zadovoljne u ostalim područjima života, u emotivnim vezama, nego s time koji broj pokazuje vaga u kupaonici – rekla je Sabina Vater sa Sveučilišta Tallinn u Estoniji.

Žene u lošim vezama nezadovoljstvo prenose na brigu o kilogramima.

Pritisak koji osjećaju zbog nedostatka pažnje izaziva manjak samopouzdanja.

Ali kako ističe profesor, Sabina Vater, biti žene je daleko više od toga koliko kilograma imaju. Najvažnije je da se zdravo hrane i redovito treniraju. Vježbanje ima veliki utjecaj na porast samopouzdanja, Sve je dozvoljeno, samo ne briga i neraspoloženje.