Ženski kvaliteti kojima muškarci ne mogu odoljeti

Autor Datum 13/07/2016

Muškarci obožavaju pažnju, njegu, suosjećajnost, a to je nešto što je ženama prirodno i urođeno.
zenske kvalitete kojima muskarcima nemogu odoljeti
Muškarci imaju prilično jednostavne zahtjeve kada je u pitanju život, pa isto tako i žene. Dok dame znaju dobro zakompliciraju osnovne životne potrebe, muškarci se drže onog načela da ni oko čega mnogo ne filozofiraju.

Žene su konstantno pokušavale proniknuti šta je to što muškarci traže od njih, ali nikada nisu ni predpostavio da je tako jednostavno

Predstavljamo vam osam kvalitete koje svaka djevojka ima, a muškarce to najviše i privlači:

1. Bezgranična pažnja

Bez obzira da li ste “majka Tereza” ili neovisna žena koja se ne predaje lako, ima nešto duboko u svakoj ženi što je tjera da bude osjećajna i pažljiva prema drugima.

Stavljajući voljenu osobu ispred svojih potreba ne znači da ste se predale i da ne marite za sebe, već znači samo da postoji netko u vašem životu dovoljno vrijedan vaše ljubavi i pažnje.

Ako vam je zaista stalo do partnera osjećat ćete sreću i zadovoljstvo. Žene su prirodno suosjećajne, pa kada muškarci vide kako ste ljubazne oni dodatno cijene vašu nesebičnost i želju da pomognete.

2. Razumijevanje bez prevelikih očekivanja

Muškarci nisu dobri u pokazivanju vlastitih osjećaja, ali su zato žene tu da uvijek znaju što muškarci osjećaju. Kada su muškarci najosjetljiviji, žene su uvijek tu da ih podrže u njihovim ciljevima i odlukama i prihvate ih bez obzira na sve.

To ne znači da će ljepše polovice uvijek imati razumijevanja za njihovu ljubav prema sportu, ali kada je zaista bitno žene su tu da podrže svoje muškarce u svim životnim odlukama, a njima je to izuzetno bitno.

3. Pušta muškarca da bude džentlmen, ali istupa kada zna da je njen red

Žene obožavaju kada su muškarci džentlmeni, ali zato većina njih neće odstupiti kada je riječ o nekim poslovima bez obzira što to nije baš ženski posao. One žele je njihov muškarac prava “muškarčina”, da ih štiti i bude moralna podrška, ali i muškarcima je bitno da ispune ta očekivanja.

Također, žene znaju kada je vrijeme da prestanu biti “dame” i da se povuku kada moraju, kao na primjer kada idu na ljetovanje i brdo kofera i torba je oko njih, žene će često ponijeti svoje kofere bez obzira na to što njihov muškarac ide s njima.

4. Žena treba da ima svoje mišljenje o stvarima

Ništa nije privlačnije muškarcima nego žena koja zna što hoće. Oni prosto obožavaju one žene koje znaju da lijepo razgovaraju o svim mogućim temama i koje su očito vrlo inteligentne i imaju različita interesovanja.

Mnogim muškarcima je najljepši dio žene ono što ona ima u glavi i način na koji to koristi.

5. Preuzimanje inicijative

Muškarci obožavaju kada žena zna kako i na koji način da preuzme initijativu u spavaćoj sobi. To ne znači da je njegovo zadovoljstvo važnije, ali je vrlo bitno da žena zna kako da “zapali” strasti. Takva žena je svjesna svojih seksualnih kvalitete i to je oslobađajuće i za nju, ali i za njega.

6. Učini da se osjeća da je “Onaj pravi”

Kada dođe kući nakon posla iscrpljen i umoran, on želi prosto da se osjeća kao da je nekome vrlo važan i “jedini”. To isto vole i žene da osjete, i osjetit samo ako budu pokazale tu dozu nježnosti koja će im se vratiti možda čak iu jačem obliku od njihovog muškarca.

7. Da lijepo izgleda

Djevojke obožavaju se lijepo sređuju za svog muškarca i da on to primijeti. To je nešto što ispunjava svaku ženu. A muškarci uživaju kada svoju damu vide sređenu i zadovoljite kako se dobro osjeća u svojoj koži. Uživanje je obostrano!

8. Mala doza kompliciranosti

Muškarci vole kada im nije sve pojednostavljeno i stavljeno na tanjur. Obožavaju žene koje imaju finu dozu kompliciranosti u svom karakteru koju oni moraju razotkiru.

Ni tu ne valja pretjerivati jer kompliciranost i nije baš doba u velikoj mjeri. Doziranje je osnova svake veze.
Izvor:onaportal

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.