Zimska čarolija u Austriji

Seoske kuće koje kao da su posute šećerom u prahu, savršene skijaške staze i mnogo, mnogo sunca – skijaška sezona u regiji Dachstein – idealna je za sve poklonike bijele raskoši.
Ramsau
Skijaško područje kao stvoreno za cijelu porodice u okolini Gosaua, uzbudljive skijaške staze u Ramsauu i mnogo, mnogo snježne romantike – u zemlji zimskih čudesa u regiji Dachstein u Štajerskoj svako će naći svoj bajkoviti djelić.

Pravac glečer!

Ramsau se prostire na visoravni smještenoj na 1100 do 1300 metara nadmorske visine na južnoj strani glečera Dachstein. Zahvaljujući tome, selo od oko 2700 stanovnika uživa u mnogo sunčanih sati, najčišćem planinskom zraku – i prekrasnom pogledu na vrh Hoher Dachstein (2995 m). Na brdskoj stanici Hunerkogel (2687 m) možete sa platforme na stijeni Sky Walk uživati u spektakularnom pogledu na alpski krajolik.

Staze za svaki ukus

I dok su na glečeru skijanje i ostale zimske radosti mogući tokom cijele godine, u zapadnoj regiji Dachsteina u Annabergu i Russbachu sezona počine 27. novembra.
Tu se nalaze žičare koje vode prema Hornspitzu i Zwieselalmu te široke staze za skijanje, a u Sumsilandu i Barencampu je organizovano čuvanje djece. To je mjesto pravi porodični raj!

Idila na jezeru

Romantične šetnje kroz zimski krajolik očekuju vas u snijegom ovijenom gradiću Hallstatt na obali istoimenog jezera na istoku zemlje i susjednom gradiću Echerntal.
Kuhinja u restoranu hotela Seehotel Gruner Baum, koji je smješten uz jezero, poznata je i cijenjena u cijelom kraju. Zato kao tačku na „i“idiličnog zimskog dana preporučili ukusnu večeru. U toplom restoranu, sa pogledom na jezero očekuju vas autentični brdski specijaliteti znalački osvježeni biranim začinima.
Prepustite se zimskoj čaroliji i uživajte!