Znakovi da ste predugo sami

Nakon bolnih raskida većina žena se zariče kako nikada više neće da se zaljubi, a kamoli ući u novu vezu. Međutim, kod nekih te pauze traju prilično dugo, zbog čega vremenom polako gube potrebu za partnerom.
znakovi da ste predugo sami
U takvim situacijama razgovor s prijateljicom može pomoći, mada je uvijek bolje da prvo popričate sami sa sobom, tvrde norveški psiholozi.

Ukoliko često izjavljujete da veze nisu za vas, vjerojatno još uvijek niste preboljeli bivšeg partnera ili riješili neke probleme koje ste imali s njim.

Tada će vam dobro doći razgovor sa psihoterapeutom, jer je nekad lakše otvoriti se nepoznatom stručnjaku, nego bliskoj osobi. Iako nas vole, naši najbliži često ne znaju kako da nam pomognu.

Ako često mislite na bivšeg partnera, pratite ga preko društvenih mreža i razmišljate o tome da biste ipak mogli nastaviti tamo gdje ste stali, to je siguran znak da ste predugo sami. Ali nije dobro ni da srljate iz veze u vezu.

Budite oprezni ako primijetite da su vam kriteriji po pitanju partnera pali na niske grane. To može biti znak poljuljanog samopouzdanja i samopoštovanja zbog čega ćete poželjeti biti s bilo kim, da ne biste bili sami. A tako svakako nećete riješiti problem, upozoravaju psiholozi i savjetuju da sebi za početak priznate da ste usamljeni.
Izvor:Novosti