Znakovi da ste previše ljubomorni

Ljubomora može uništiti jedan zaista dobar odnos. Ako imate dečka ili supruga koji otvoreno očijuka s drugim ženama, ili ako vi znate da vas vara, ljubomora je prirodna reakcija, ali kada ljubomoru sami kreiramo, a nema veze sa stvarnošću, to je kao otrov koji uništava svoj život i samopouzdanje.
ljubomora
Shvatićete da ste u svojoj opsesivnoj ljubomori otišli jedan korak predaleko ako putem društvenih mreža neprestano provjeravate što vaš muškarac radi, ako iza leđa uzimate njegov mobitel i potajno provjeravate koga je zvao i tko mu je sve slao poruke tijekom dana, ako ga neprestano zovete i šaljete mu SMS-poruke samo kako biste saznali gdje je i, još važnije, s kim se nalazi.

Ali, što učiniti kako biste se riješili ljubomore koja vam crpi energiju i sreću u životu?

Morate je iskorijeniti. Ljubomora se više vrti oko onoga kako vi na sebe gledate nego kako na vas gleda vaš partner. Ako ste opsjednuti njegovim životom, to je siguran znak da ne obraćate pažnju na svoj.

Ako smatrate da je vaš muškarac više zainteresiran za druge žene nego za vas, vi zapravo duboko vjerujete da su one vrednije njegove pažnje nego vi sami. Ako vas vaš muškarac privlači, vi ćete vjerovati da je isti slučaj is drugim ženama, što može biti zastrašujuće, pogotovo ako sumnjate u vlastite vrijednosti. Poduzmite korake kojima ćete ojačati svoje samopouzdanje i samopoštovanje, jer jedini način da se osjećate dobro u svojoj koži je taj učiniti stvari na koje ćete biti ponosni, što je potpuno suprotno od onoga što ste radili. Negativne akcije nose sa sobom negativne emocije, pa jedino što će vam na kraju ostati jesu osjećaj krivnje, kajanja i srama.

Osjećaji koje gajite prema svom muškarcu uvijek će biti odraz kako vidite sebe. Ako ne vjerujete sami sebi, ne možete vjerovati ni njemu. Ako ne možete voljeti sebe, nećete vjerovati da ste voljeni.
Izvor:vecernji