Znakovi da vaša veza propada

Često se događa da mislimo da smo umorni, pa zbog toga i razdražljivi, a nismo ni svjesni da je u pitanju emocionalna iscrpljenost.

Zbog toga što dolazi sakrivena, ona je vrlo često naš najveći neprijatelj u borbi protiv stresa, ali i u ljubavnoj vezi.

Evo nekoliko znakova koju ukazuju da je vaša veza zapravo ono što cijedi energiju iz vas, pa ako se prepoznate, učiniti nešto po tom pitanju!

1. Vaš partner nikada ne uvažava vaše mišljenje, ne voli kada iznesete legitimne kontraargumente i uvijek misli da su njegovo mišljenje i odluke jedini ispravni. Vi se zapravo u sebi borite s nagonom dokazati da imate pravo, ali on jednostavno odbija vaš dokaze, što je potpuno frustrirajuće.

2. Ako se svaka mala rasprava ili sukob mišljenja pretvara u svađu iz koje on mora izaći kao pobjednik, to nikako ne sluti na dobro.

3. Kada vidi da ste odlučni i da ćete učiniti nešto onako kako vi želite, odmah vas ucjenjuje i prijeti da će vas ostaviti? Dobro razmislite želite li ostati u takvoj vezi i izlažete se stresu svakodnevno.

4. Ukoliko vas partner pritiska da donose odluke, a vi niste spremni na taj korak, stres ne može izostati. Pokušajte mu objasnite u kakvoj ste situaciji, a ako ne želi vas razumije, znate što vam je činiti.

5. Ako ste osoba koja osjeća grižnju savjesti ako u svemu ne udovoljite vašem partneru, nesumnjivo ćete biti iscrpljeni, jer vas to psihički vrlo opeterćuje.

Mislite malo i na sebe, dobro razmislite, ocijenite situaciju iz svakog kuta i zaključite da li vrijedi da ostajete u vezi koja iz vas crpi svu energiju i želju za životom.
Izvor:still