Žuti čaj za mršavljenje

Žuti čaj, iako poseban, usko je povezan sa zelenim čajem jer se radi o istoj biljci – Camelia sinensis. Ovaj čaj, poput zelenog, sadrži kofein pa nemojte pretjerivati u količinama i nemojte ga piti prije spavanja …
zuti caj benificije
Pravim bogatstvom ove biljke smatraju se antioksidansi koji utječu na stanice tako što usporavaju starenje stanica, pomažu u borbi protiv malignih bolesti i sadrže jedan od najjačih antioksidansa EGCG, polifenol epigalokatehin galat. Konkretno taj antikosidansima povećava količinu potrebne energije kako bi probava fukcionisala što bolje, a isto tako pomaže metabolizmu i apsorpciji hrane, a istovremeno djeluje na oksidaciju masti zbog čega se smanjuju masne zalihe.

Žuti čaj, iako dobar za zdravlje, najpoznatiji je kao dobar način za mršavljenje.

On se bere ranije pa se smatra da sadrži više antioksidansa koji se gube daljnjim rastom biljke. Tajna ovog napitka je u enzimu kojim obiluje – polifenol epigalokatehin galata (EGCG). On stimulira oksidaciju masti, odnosno potiče sagorijevanje viška masnog tkiva i povećava potrošnju energije. Neki tvrde da kombinacija žutog čaja s umjerenom prehranom može pomoći pri skidanju i do pet kilograma za mjesec dana.

U normalnim količinama on će dobro djelovati na zdravlje srca i krvožilnog sustava, normalizira tlak i povećava potrošenu energiju. Svakodnevna konzumacija šalice čaja idealna je za zdravlje. Umirit će bolove, smiriti živce i pojačati koncentraciju. Također, čuva zdravlje usne šupljine jer sprečava krvarenje desni, a time i ispadanje zuba.
Izvor:ordinacija